Jernbanekilder - download

af UTJ, 9/9 2023, 10:57 (170 dage siden) @ Steffen Dresler

Tegningerne på jernbanekilder er i den scannede opløsning. Tegninger bliver i sort/hvid scannet i tif og komprimeret uden tab af indhold (eks LZW). Tif kan ikke bruges i web-baser, hvor de oversættes til pdf, stort set også uden tab af indhold.
Men s/h-tegninger bliver noget skidt i skaleret gengivelse. Hvis man vil vise en lille udgave, er det bedste ofte at gemme den store tegning som jpg i gråtoner eller lignende og nedskalere jpg-filen til i dette tilfælde jernbanen.dk's billedformat.

Problemet med en s/h scanning af tegninger er at man ikke kan ændre på lysforholdet i tegningen i et billedbehandlingsprogram. Jeg har selv scannet en del i gråtoner i stedet og dermed kunne få de linjer og den tekst frem bedre end i s/h-scannet. Museets materieltegninger er scannet i s/h og derfor er nogle ganske fesne, oftest blåtryk. Det kan man nu ikke klandre museet for, da det var det man kunne få på DSB's scanner i København.

Så den pdf I henter på jernbanekilder er i mangt og meget som den tif-fil den er dannet fra og som kommer fra scanneren. Intet hokus pokus.

--
ئۇلغىك


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Indsend billederOSJS SM14

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak