Avatar

Ugens Triangel - Hvad kommer navnet af

af Michael Deichmann ⌂, Gribskov kommune, 17/4 2013, 14:13 (4040 dage siden) @ Niels Munch

Håber det er OK, Niels, at jeg lige kommer ind med en lille tillægsbemærkning, men navnet "Triangel" er ikke kommet ud af ingen ting, eller fordi stifteren havde spillet triangel i skoleorkesteret eller lignende.

I den tidlige automobilalder fandtes der faktisk flere danske bil og motorcykel fabrikker og 3 af disse var Thrige, Jan og Anglo-Dane.

Thrige kender de fleste - stort alsidigt "smedefirma", der har lavet alt muligt og altså også biler. Der findes enkelte Thrige biler bevaret - fortrinsvis nogle brandbiler.
[image]

Anglo-Dane lavede der imod motorcykler -jeg har kun kendskab til een bevaret, men på Motorcykelmuseet i Stubbekøbing har de en motor fra 1912 udstillet:
[image]

Endelig er der Jan fabrikken. De producerede nogle pæne store og robuste biler, men der er ikke een eneste Jan bil bevaret til idag - og jeg har ikke lige hurtigt kunnet finde billeder af nogen på nettet.

Leger man lidt med de 3 navne Thrige - Ian - Anglo-Dane(l) og iøvrigt at det er 3 firmaer og betegnelsen for en trekant, der var foirmaets logo - ja - så er Triangel jo et genialt navn!

Det var bare det jeg ville sige - Hej!.....:-D


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Nye jernbanestationer på Roskildebanen

Nye jernbanestationer på Roskildebanen. Pris 110 kr.

Læs mere

Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak