Avatar

Sidespor mm, LNJ

af Michael Deichmann ⌂, Gribskov kommune, 19/4 2013, 19:04 (4038 dage siden) @ gamle ole

Jeg har netoip siddet og bladet igennem 1899, 1945 kort på Historisk Atlas og der er det meget svært at se om der har været sidespor tilmange af de ellers oplagte naboer, der ligger langs banen. End ikke oppe ved Frydenlund, hvor jeg selv har boet (Skovringen) og hvor der omkring 1900 tallet har ligget et teglværk ser det ud til at der har været sidespor til banen. Det til trods for at der i området er ret tydelige banedæmninger, som selvfølgelig kan have været smalsporede tipvognstog mm.
Stationsnområdet i Nærum ser ud til at have været pænt stort, men på kortene er det jo ikke til at se sporplanen. Ravnholm værk, Ørholm værk, Brede Værk ligger lige op til banen ligesom der nede ved Lyngby lokalstation har ligget industrier tæt ved, men heller ikke her ser det ud til at der har været spor.

Nu vil jeg overveje at anskaffe bogen - dels fordi den jo vil kompletere den fine bog om GDS jeg har allerede og dels fordi det jo er lokalhistorie for et område jeg har boet i i mange år (1976 - 1999).


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak