Avatar

Farve på TKVJ M4 og TFJ ML 3

af Morten Flindt Larsen, København K, 16/2 2024, 07:14 (76 dage siden) @ Jan-Eddie Mathiasen

Kære ekspertpanel.
Hvilken farve skal jeg give mit Freja-hjemmebyg, henholdsvis TKVJ M4 og TFJ ML 3? Farven skal gengive maskinernes udseende i epoke 3.
I Motormateriel 7 står der at TKVJ M4 leveredes med mørkerød vognkasse og cremehvidt "mavebælte". Om TFJ ML 3 står der, at den havde ved leveringen vinrød vognkasse, og den farve beholdt lokomotivet til det sidste.
Tilgængelige farvebilleder af de to maskiner viser dem i mange forskellige nuancer, så det er svært at vide hvad der er rigtigt.
Til TKVJ M4 forestiller jeg mig at Humbrol 220 Italien Red kunne anvendes. Farvekortet ligger på nettet, men farvenuancen ser forskellig ud afhængigt af, hvilken browser man anvender.

Det er nemlig rigtigt, og alt efter hvordan ens computerskærm er kalibreret. På scanninger af de tilgængelige farvefotos kan man desuden indstille farvetonerne, så de passer præcis til ens smag. Så man kan ikke bruge farvefotos eller computerskærmbilleder, der ikke er kalibreret korrekt, til at bedømme farver ud fra, også fordi de forskellige hedengangne analoge filmtyper gengiver farver forskelligt og endda ændrer sig mere eller mindre over tid, fx får rødstik eller blåstik. Det er samlet set de ændringer og manipulationer, som nogle mener er et "religionsspørgsmål".

--
Med vanlig venlig hilsen
Morten F. Larsen

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak