Meta 2

af Bent Hansen, 29/3 2024, 14:41 (30 dage siden)

Hej.

[image]

16/3 2024 10.59 lagde Morten med spørgsmål om hvor følgende ud på mediet her: Hoffmann Meta Hanomag 1439/1879. Spørgsmålet blev aldrig besvaret, og der kom kun ét indlæg ind og siden 18/3 har der været total tavshed.

Spørgsmålet om fotosted må kunne besvares ud fra kreaturfolden.

Jeg tror som sagt ikke på anlæg af Sæby Havn, selv om der på Sæby Station var en kreaturfold, der dog ikke ligner den på Mortens billede. Jeg undrede mig over, at man byggede havn med et normalsporlokomotiv. Normalt brugte man vel søsten fra stenfisker? Normalsporet kunne skyldes, at der er brugt sten fra en stengrav langs banen, og så kunne Meta jo være optaget undervejs på kørsel mellem grav og anlæg? Ingen af FFJs kreaturfolde ligner imidlertid denne her.

Jeg tror, vi er ved et jernbaneanlæg, for alt virker nyt? Sammenrendet kan være et inspektionshold på en ellen anden landstation med en mindre kreaturfold?

Måske skulle du først, inden du går i gang - kigge på kreaturfolde hos Erik V. Petersen, der har et helt indlæg om emnet. Se:https://evp.dk/index.php?page=kvag--og-svinefolde . Søg på kvægfolde.

Jeg har ikke fundet lignende kreaturfolde ved nogle af de baner, hvor Meta vides at have kørt. Odderbanens folde ligner ikke, og ved Thyborønbanen var der slet ikke folde? I øvrigt hed Meta heller ikke Meta her. Flere steder har jeg overhovedet ikke fundet billeder af folde. Det gælder: Taulov, Marslev, Ullerslev Langeskov, Hjulby. Kan du hjælpe med billeder af folde her?

Meta kan have kørt andre steder end lige, hvor den blev inspiceret, men det kræver vel, at Hoffmann anlagde banen? Kan du hjælpe med kreaturfolde, der ligner Mortens, ved baner, Hoffmann kunne have anlagt.

Da Meta og søsteren Lise har været forvekslet, kan det ikke udelukkes, at der også skal søges kreaturfolde, hvor Lise deltog. Du ser stadig hendes meritter på min hjemmeside bentsbane.dk søg Hanomag.

Mvh. Bent


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

  • Meta 2 - Bent Hansen, 29/3 2024, 14:41 [*]
Odsherreds Jernbane 1899 - 1949
Odsherreds Jernbane 1899 - 1949

Ved Odsherreds Jernbanes 50 års jubilæum i 1949 udgav banen dette jubilæumsskrift, der fortæller om banens forhistorie, bygning og drift fra åbningen i 1899 til 1949. Skriftets annoncer er udeladt men findes i PDF-versionen i Jernbanen.dk´s arkiv.

Læs mere
Svenska-lok
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak