Avatar

Vores nye forum

af Tommy Nilsson ⌂, Ringsted, 4/6 2012, 13:50 (4341 dage siden)

Så er det nye Jernbanehistoriske forum i luften som en konsekvens af en til tider ophedet debat i det gamle forum.

Indtil videre har jeg blot kopieret velkomstteksten fra det gamle forum men der kan sagtens tilføjes mere. Steff har foreslået denne tekst som formålsparagraf:

"Formålet med Jernbanehistorisk forum (JHF) er, at dokumente og vidensdele den danske jernbanehistorie fra før anlæggelsen af jernbanerne i Danmark og Hertugdømmerne og frem til ca. år 2000 (start udliciteringer) for medlemmerne af JHF. Behandlet/dokumenteret materiele kan efter behov videregives til museer/foreninger for opbevaring/udstilling/dokumtation.
Dette gøres primært gennem fotografier (eller gamle postkort), tegninger, gamle dokumenter, reglementer, forvaltningsgrundlag, andre udgivelser og forskning, egne oplevelser eller andres nedskrevne historier mv.
JHF skal dække historien om det rullende materiel, de faste anlæg (herunder det signaltekniske), bygninger, baner/linjer, mv. i Kongeriget Danmark/Hertugdømmerne, gerne med reference til udlandet. De viste fotografier skal helst være fra før ca. år 2000 (dato ikke afgørende), med undtagelse af fotografier af rester (linjer, bygninger osv.) eller mangel på anden dokumentation.
Et forum for gamle dokumenter er også ønskeligt.
Turist- og veterantog tog og deres trafik og drift behandles ikke, men illustrationer herfra kan anvendes i mangel af originalmateriale som illustration. Dog vil veteran- og museumsbanernes rullende materiel, anlæg og bygninger selvfølgelig kunne behandles, da det jo er en naturlig arv af jernbanehistorien."

Der er ikke oprettet nogen kategorier. I det gamle forum blev halvdelen af alle indlæg alligevel postet under Generelt selvom der var en passende kategori.

Hermed er bolden givet op og jeg håber og tror, at dette forum vil udvikle sig til en guldgrube af information om danske jernbaner (herunder Hertugdømmerne :-) ) i de gode gamle dage.

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak