Orange Eurofima i København sidst i 80'erne?

af DSB1989, fredag 14. juni, 2019, 10:00 (228 dage siden)

Bagtanken er anskaffelse til modeljernbanen (da en orange vogn af Eurofima-typen vil lyse op på det internationale vogndepot), men det er jo strengt taget et historisk spørgsmål, så jeg lægger det i dette forum.

Jeg mener selv at kunne huske dem, og orange vogne fra SNCB optræder flere steder i "Internationale tog via Rødby Færge" på billeder og køreplaner først i 80'erne og i 90'erne, men det er, som om de er totalt fraværende i slutningen af 80'erne (i køreplanen i afsnittet om den periode er eneste bidrag fra SNCB en WL i tog 232).

Er det mon en ren tilfældighed at de ikke lige indgår i det afsnit, eller var der faktisk en pause i slutningen af 80'erne, hvor de ikke blev brugt i forbindelser til København?

FS, ÖBB, SBB og eventuelle andre orange udgaver har naturligvis også interesse, men jeg regner ikke med, at de har været i København på regelmæssig basis, så jeg fokuserer mest på SNCB. Går i øvrigt ud fra, at en ren 2. klasse vil være den mest relevante - hvis man skal nøjes med en enkelt vogn.

På forhånd tak for hjælpen!

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen