North Yorkshire Moors Railway samt andet engelsk damp

af Claus E. Hansen, 1/7 2012, 10:50 (4317 dage siden)
redigeret af Claus E. Hansen, 1/7 2012, 11:18

Veteranbanen "North Yorkshire Moors Railway", er en af Englands førende veteranjernbaner. Det var også her at optagelserne til serien "Heartbeat", på dansk "Store og små synder" blev optaget. Den fortæller som bekendt om livet på en lille landpolitistation i 1960´erenes England, og bliver stadig vist på en af TV-kanalerne. Absolut en meget klassisk serie.

Veteranbanen går gennem flotte landskaber, og det kan man tydeligt fornemme på disse to følgende optagelser her. Samtidig er der også en masse rigtig god damplyd med;

http://www.youtube.com/watch?v=nT1SqvfCL9Y

http://www.youtube.com/watch?v=D40xl7FlUUc

Hjemmesiden er her;

http://www.nymr.co.uk/

De sidste optagelser linkede jeg til inde i det andet forum i går. Men dels er de ved at forsvinde i de øvrige stofmængder, om fx. meninger om alt indenfor jernbanevæsenet, og dels så er det også jernbanekulturarvhistorie, så derfor synes jeg de passser bedre herinde. De er optaget i 2011 i området omkring Bath, der ligger i det sydvestlige England. Og det er også fine optagelser, ligesom der er en god lyd på;

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=gS4fQbmL1vo

Mvh
Claus

Avatar

North Yorkshire Moors Railway samt andet engelsk damp

af ove, Struer, 2/7 2012, 08:03 (4316 dage siden) @ Claus E. Hansen

Jeg kan så lige bidrage med den oplysning at Goathland station, som er den der bliver brugt i "Små og store synder" også er den station der bliver brugt i flere af "Harry Potter" filmene. Jeg havde den fornøjelse at feriere i Whitby for nogle år siden og vi tog toget (damp) fra Whitby til Goathland (Aidensfield) hvor vi så byen, Scripps Garage og alt det andet man kender fra "Små og store synder".
Jernbaneturen fra Whitby til Goathland er fantastisk flot og kan kun anbefales. I Whitby kan man i øvrigt også køre med Dampbus.
Jeg har nogle billeder som jeg vil poste når jeg lige får dem fundet frem.:-)

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak