Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Passagereruheld mv - tvunget af BDK (Generelt)

af Jens V, 18/2 2016, 12:18 (3000 dage siden) @ Gæst

http://www.fyens.dk/indland/Trafikstyrelsen-om-afrevet-ben-i-togdoer-Passagerer-tager-d...

"Det handler om, at nogle gange tager folk chancen, og det er rigtig, rigtig dumt og farligt", siger TBST...

Pudsigt nok er det en adfærd, som Banedanmark (af alle) nu nærmest tvinger mange medarbejdere til. Efter afskaffelse af frikortet, kan man til tjenesterejser bruge et erhvervsrejsekort fra Banedanmark, men KUN til den del af rejsen, som tager udgangspunkt i tjenestestedet.

Eksempel: En medarbejder med bopæl i København, men tjenestested i Roskilde, skal rejse tjenesteligt til Odense. Fra hjemmet skal anvendes privat rejsekort, hvorefter medarbejderen i Roskilde skal hoppe ud af toget - tjekke det private rejsekort ud - og tjekke ind på erhvervsrejsekortet. Samme procedure (omvendt) på hjemrejsen. Det står naturligvis én frit for at springe et tog over, hvis man er bange for manøvren. Og tjenestetiden beregnes jo kun fra tjenestestedet alligevel, så det vedkommer naturligvis ikke arbejdsgiveren, at rejsetiden dermed forlænges... :-)

Det vilkår er vel det samme som ansatte udenfor jernbanen altid har haft.
Hvorfor skulle det være et særligt problem for Banedannmark ansatte nu?


Det interessante er måske, at en virksomhed, som praler af at gå meget op i sikkerhed på jernbaneområdet, opfordrer sine medarbejdere til en manøvre, som samme virksomheds tilsynsmyndighed kalder "rigtig, rigtig dum og farlig". :-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak