Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Hvis du vil med toget fra Arden, så spring på i farten! (Jernbanen i dag)

af andersj, Aalborg, 8/4 2016, 09:19 (2959 dage siden) @ gaest

Hvorfor dropper man ikke betegnelserne Lyntog og Intercitytog, de holder jo stort set ved alle stationer alligevel.

Når man tager med Intercitytog-toget til Struer fra Vejle, Århus til Struer eller Intercityroget fra Struer til Thisted. Så holder man ved hver en flække, sågar Vejle sygehus standser man ved. Men mærkeligt nok det gør Regionaltogene ikke de er gennemkørende ved Vejle sygehus?????


Gennem mange år har regionaltgene mellem Fredericia og Århus ikke standset i Skanderborg, også et lille kuriosum.

Der var ikke plads på strækningen til at standse i Skanderborg uden at forsinke næste tog.


Måske skal togkategorierne se således ud:

Regionaltog: Tog oprangeret med forældet eller fejlkøbt materiel med ringe accelerationsevne. Derfor er regionaltogene nødt til at springe nogle stop over.

Intercitytog: Tog der standser ved alle stationer.

Lyn: Standser ikke ved en række større stationer, men har hidtil standset ved diverse AM og I signaler i stedet. Det ændres nu til at Lyn standser ved en række mindre jordperroner i stedet. Måske en forberedelse til et kommende signalsystem, hvem ved?

Nogle steder giver kapaciteten på banen og antallet af kunder ikke mulighed for at køre regionaltog i halvtimedrift parallelt med fjerntogene, derfor standser fjerntogene flere steder der hvor der ikke er alternativer.
Man kan selvfølgelig også gøre som i Vendsyssel hvor en række direkte ICL tog til/fra København ændre tognummer til/fra et regionaltog i Aalborg. Fx. afgang 14:31 fra Frederikshavn som søndagen hedder "Re 3256" indtil Aalborg hvor det så skifter tognummer til ICL 58.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak