Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Vejle og jernbanebroen - igen igen (Trafikpolitik)

af LasseG, 3/7 2016, 09:05 (2860 dage siden) @ Morten Bakkedal

Togfonden vil give en årlig besparelse på driftstilskuddet på 150 mio kr., hertil kommer den gode samfundsøkonomiske forrentning.

Hvis du gerne vil have billigere billettere skal du jo netop gå ind for disse investeringere. Elektrificeringen giver lavere driftsomkostninger, omkring en halvering alene på brændstoffet. De nye strækninger giver en masse ny kapacitet, både til flere lokale tog men også til tilbyde private operatører kanaler der er konkurrencedygtige og dermed kan danne et ordentligt grundlag for deres businesscase.

Når det angår Vestfyn så glemmer du at der også er noget der hedder Godstog som i dag slet ikke kan få de kanaler de gerne vil have grundet manglende kapacitet.

Jeg kan i øvrigt ikke helt finde ud af hvad modstanderne af togfonden vil, det ene øjeblik vil de køre metro drift med standsninger ved samtlige stationer og det næste øjeblik vil de bare nedlægge alle "små" stationer.
I øvrigt så kunne de lave passagerertal måske også skyldes at køreplanen for de vestfynske regionaltog har været lavet om en del gange. Både hvor stationer kun betjenes hver anden time og hvor regionaltog skal holde og vente på at blive overhalet.
Dertil kommer de store fordele som en ny strækning vil give ved sporarbejder eller nedbrud hvor man i høj grad vil slippe for togbusser da man bare kan sende tog ad den anden strækning.

Hvis man tror at togfonden kun sikre at man sparer "et par minutter" så har man ikke sat sig meget ind i hvad investeringerne vil give af muligheder..

--
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Holbækegnens Mergelselskab, Hannerup Mergelleje

Holbækegnens Mergelselskab, Hannerup Mergelleje. Pris 150 kr.

Læs mere

... og så kommer toget, Trine
... og så kommer toget, Trine

Dette hæfte på 48 sider udkom i 1972 på Signalpostens forlag. Undertitlen er ´en baneveterans erindringer fra Als og Sundeved´ og er baseret på dagbogsnotater fra Stationsforstander S. S. Nielsen, Sønderborg. Hæftet er i pdf-format og fylder 16 Mb.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak