Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Rød IC3/IR4? (Generelt)

af ulca, 25/1 2017, 07:07 (2650 dage siden) @ UTJ

Så vil jeg foretrække hvid vognkasse, som oprindelig, med rødt vinduesbånd; akkurat som de første skitser til IC4 viste, med en markering af døre i en kontrastfarve.


Pointen er vel at et tog er noget som ses i den gammeldags virkelighed og ikke er et multimedie-design. Den røde flade med den hvide skrivt var et enkelt formsprog som alle kan/kunne forstå. Hvis DSB skal re-lancere sig selv er det oplagt at spille på nationalfarverne, for ikke at blive ét selskab blandt andre i den danske kollektive trafik. Grå-tonede tog og metroperroner var in i en periode, men man skal passe på med at lægge sig for tæt op ad design-modestrømninger, når det er så usandsynlig dyrt at skifte design.

Netop på grund af det med at spille på nationalfarverne anser jeg et rødt/hvidt design for at være bedst egnet. Desuden: Et farvet vinduesbånd er vel også ret enkelt. Hvorfor anvender man ellers noget tilsvarende på f.eks. de tyske ICE hvor vinduerne er mørke med et tilsvarende mørkt bånd, så de ikke er så iøjenfaldende, men på en ellers hvid vognkasse med rød stribe.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billederBillige jernbane T-shirts

ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak