Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Hyperloop One - en skeptikers video (Generelt)

af dr42 ⌂, 16/7 2017, 05:30 (2476 dage siden) @ Scharfenberg

Aversion mod dygtighed? Absolut ikke. Jeg har dog ikke ret meget tilovers for den overfladiske amerikanske, mod verden rettede hype og alt, der udløser og følger den. Som sagt: Det er vi som er seriøse mht kvalitet og standardisering og verdensomspændende brug og nytte, ikke amerikanerne - de er bare ude efter den næste 'sensation' (snake oil pedlar). De er ikke engang metriske endnu, og selv på deres internationale flyvepldser bruger de am/pm-uret! Desværre er der i vores region alt for mange mennesker, der ikke formår at se gennem facaden. Og det udnytter amerikanerne på en måde, som kan kaldes for uanstændigt. Deres tilsyneladende venlighed er ikke værd betegnelsen, for den er snarere falskhed.

Og det med at 'Elon Musk har gjort det og det' er jo bare latterlig. Enhver ingeniør - efter Wikipedia er han det ikke engang - kan specialisere sig på ét område og ikke være den største på alle samtidigt. Det er snarere sådan at har gjort penge med ét foretagende, og nu er hans anliggende at gøre mere-mere-mere af det, ved at betale andre til at udvikle hans idéer (som til tider er skrupskøre, tænk på den korte LA-biltunnel).

Så ja, du lyder faktisk som én af dem jeg nævnte - der ikke formår... .)

I øvrigt vil jeg gerne anbefale at du, før du svarer, virkelig læser og hvis mulig begriber de hidtil anførte argumenter, for det du i øvrigt siger har jeg forlængst tilbagevist i denne tråd - fx hvorfor Hyperloop 'er så god', i modsætning til klassisk men moderne normalspor-jernbane, som er kompatibel (!), ikke et helt nyt system. Det var kun 3 indlæg af moderat længde, så det kan da ikke være for meget krævet? Naturligvis går jeg stilletiende ud fra, at vi tænker på en forholdsvis fælles måde (kulturelt set). Hvis du er sådan under den amerikanske indflydelse at du ikke er rigtig dansker mere, så er det nok håbløst. Lad os gøre smartphone-testen: Har du én? .)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


DSB MX1005

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak