Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

BoergeOf61 tur til Polen, lidt OT og dog! (Generelt)

af BoergeOf61, Randers C, 7/1 2018, 17:04 (2316 dage siden) @ BoergeOf61

Mine løfter blev opfyldt.
Jeg nåede intet i Warszawa d. 30/12, fordi det lykkedes mig at fare vild trods instruktioner fra GPS på min mobiltelefon. Da mobiltelefonen løb tør for strøm, uden jeg kom nærmere på hotellet, valgte jeg den løsning, som delvist skulle være valgt fra start: Kollektiv trafik. Med delvist mener jeg, mobiltelefonen løb tør for strøm nær en metrostation, hvor jeg fandt metro M2 til en anden station, hvor der kunne skiftes til metro M1 mod hovedbanegården. I min kuffert havde jeg en plan for, hvordan hotellet kunne nås med sporvogn fra hovedbanegården, og jeg havde tidligere købt en billet, der bare skulle valideres ved indgangen til metroen.
Jeg fandt aldrig det foreslåede museum og heller ikke operaen i Warszawa. Nå ja, det er muligt, jeg fandt operaen, men ikke gik ind, fordi der ikke stod opera men teater på bygningen.

En fordel ved at fare vild var selvfølgelig, at området, hvor jeg fandt en metrostation, ikke var ukendt for mig efterfølgende. Til gengæld viste det sig, at metro M2 havde endestation nær hotellet, så det var overflødigt at tage ind til hovedbanegården og tilbage til hotellet. Off-topic gik jeg også rundt en halv times tid for at finde en dagligvarebutik nytårsaftensdag for lidt senere at finde ud af, der var en større butik ved siden af hotellet. Det tog også flere forsøg at finde et stort indkøbscenter, som viste sig at være nabo til hovedbanegården.

Warszawas hovedbanegård var temmelig stor i flere etager, men den var mest svær at finde rundt i, fordi skiltningen var lidt svær at finde ud af, og flere spisesteder var i kælderen, mens ventesalen lå på 1. sal over en etage med butikker.

Udrejsen til Poznan var fredelig nok, omend med forsinkelse fra Hamburg til Berlin, som blev afhjulpet af, toget mod Polen ventede på forsinkede tog. I toget mod Polen fik jeg hjælp fra en polsk kvinde til at komme af det rigtige sted, og hotellet var synligt fra stationen.

Hjemrejsen var også rimeligt fredeligt indtil Hamburg, hvor der var kaos i toget fra Hamburg mod Aarhus. Paskontrollen i Padborg forsinkede toget ca. 30 min., og jeg hørte en lokomotivfører snakke om, der vist var over 200 passagerer i toget, som bestod af et IC3-togsæt. Heldigvis stod de fleste passagerer af i Kolding eller Fredericia, fordi de skulle til København. Der så ud til at være mange indvandrere med toget fra Hamburg. Moralen må være, det tog helst skal undgås d. 3. januar.

Edit: I Warszawa købte jeg først en enkeltbillet gyldig i 75 min. for 8 kr. og dagen efter en tredagesbillet til zone 1-2 for 104 kr. til den kollektive trafik. Der er kun de to metrolinjer, der er nævnt ovenfor.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak