Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Højhastighedsnet i EU er ineffektivt kludetæppe (Trafikpolitik)

af steenth, 3/7 2018, 13:58 (2138 dage siden) @ Lasse Toylsbjerg-Petersen

På andre kontinenter ser man markant vækst på passagertrafikken mellem byer, der ligger med "under 1.000 km afstand", fordi Jernbanen er et billigere, hurtigere og miljørigtigt alternativ til fly og bil.

Man behøver blot kigge på Oslo - Hamburg eller Göteborg - Berlin, for at forstå skuffelsen over effekten af EUs medfinansiering af projekter (f.eks. Øresund, Femern, Danske Landanlæg), hvor de (norske), svenske og tyske investeringer reelt er fraværende, og det danske ambitionsniveau er meget lavt.

Hvorfor kigge på forbindelse igennem Danmark - det vil selv med gode spor ikke kun konkurrere med fly. Mere interessant er Stockholm-København, hvor er afstanden tilpas samtidig har stor trafik med fly, så vil man med nye infrastruktur kunne flytte mange fra fly til tog. Og på et senere tidspunkt er Oslo-København også interessant nok.

Der er også stor flytrafik til Berlin, men det mest turister, som ikke ret mange penge. Hamborg - hvor stor destination er det? Det er byer længere nede som er mere interessant at komme til..


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Billige jernbane T-shirts

Jernbanebøger

Med gods på krogen - og andre jernbanemotiver IV

Med gods på krogen - og andre jernbanemotiver IV. Pris 290 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak