Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Broen er ulovlig upført (Generelt)

af Scharfenberg, 11/9 2018, 12:08 (2054 dage siden) @ Henrik Hansen

Jeg ved ikke, hvad alle de DJØFer, der er i kommunerne og BaneDanmark laver. Eller også er der lavet så mange regler og love, så de er svære at holde rede på. Landsrettens og Højesterets forskellige afgørelser tyder på, at det er svært.


I dette tilfælde 'ville' borgmesteren Egon Fræhr, Vejen Kommune, have den bro opført - koste hvad det ville. Man opfandt endog argumenter om at et fredet hus gjorde at den eksisterende bro ikke kunne udvides. Vi er stadig mange, der venter på svar på, hvor det frede hus befinder sig - åbenbart kun i borgmesterens fantasi verden.

Det er glædelig at landmanden fik ret, og han havde en økonomisk styrke, der gjorde det muligt at føre sagen til højesteret.

Hvor mange andre borgere har ikke stået i lignende sager, men har måtte accepteret at kommunen/staten 'tromler' dem, de færreste har trodsalt midler til en længere retssag mod staten/kommune.

Eftersom sagen var kommet helt til Højesteret, tyder det på, at landmanden fik fri proces (fordi sagen var principiel).

Jeg tror ikke, at kommuner og stat altid ser borgerne som fjender, men det spiller naturligvis ind, at der findes en del kværulanter rundt omkring, som kun ønsker at obstruere, fordi de af en eller anden grund har set sig sure på stat eller kommune. Men kommune og stat skal naturligvis behandle borgere og sager sagligt - uden forudindtagethed.

Lad os nu lade være med at pege fingre ad faggrupper. Det er for nemt altid at pege fingre ad Djøf'ere eller andre højtuddannede. Der kan være mange nuancer i en sag. I dette tilfælde var det politisk pres, og sådan er det desværre ofte. Og lad os nu heller ikke pege fingre ad politikerne - de skal forvalte deres magt sagligt og uden særinteresser, men ofte er det jo også politikerne, der kommer med pengene, når noget skal bygges.

--
Med venlig hilsen
Scharfenberg

Kobler din kollektive trafik sammen efter bedste evne


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak