Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

LVB - Lille Vildmose Banen (Jernbanen i dag)

af Carsten B. Thomsen, Frederikshavn, 25/3 2012, 16:41 (4414 dage siden) @ Erik Kjærgaard

Det går fremad med skinnelægningen på den nye strækning fra Lille Vildmosecenteret til Birkesø. Strækningen bliver på ca. 800 meter - og skinnelægningen er nu ca. halvvejs. Der er lavet cementperron ved remisen. Her går sporet gennem porten i et spor, som deler sig i 2 i remisen. Det ene med en vandfyldt grav. I remisen holdt M1 samt vogn til personbefordring.
Ude på strækningen var der arbejdstog med M2 (det forklædte damplokomotiv) samt C1-vognen. Begge bag en tipvogn, hvor "tipperen" vendte på tværs af sporet - formodentlig i f.m. skærveudlægning. På tipvognen var et lille skilt med "Brændt tegl". Jeg er ikke i besiddelse af TA for arbejdstoget....

Hej Erik

Tak for opdateringen.
Der kan læses lidt om opstarten på Lille Vildmosecenterets hjemmeside, og lidt på hybenvang.dk.
Ifølge kalenderen er der programsat kørsel på banen i oktober måned.
Jeg har ikke kunnet finde noget kort eller sporplan, men ifølge nordjyske.dk skulle "togbanen" gå ud til den tørlagte Birke Sø.
Mon der er tale om genbrug af tidligere smalsporstracéer ?.
Det ville ellers være helt genalt med en sporforbindelse op til Remisen i Dokkeldal, f.eks. langs med skel og langs skovarealet ved Remisevej, men ifølge de brave folk sammesteds ville der jo skulle krydses et par offentlige veje undervejs ned til Lille VIldmosecenteret - og Vejdirektoratet vist lidt tunge at danse med hvad det angår... .

--
Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak