Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Esso tankvogn Museumsbanen (Generelt)

af Jakob Møller Jørgensen, 24/4 2012, 22:29 (4387 dage siden) @ Aabenraabanen

Det er ganske rigtigt, at både vogne og lokomotiver ofte ændrede udseende, og at det derfor kan være svært at fremskaffe den fornødne dokumentation for udseendet i en given periode, men det er ikke en undskyldning for ikke at søge at genskabe udseendet som tæt på originalen som muligt.

Som navnet diskret angiver, er Maribo-Bandholm en museumsbane med de forpligtelser der dermed følger, og altså ikke en klub, hvor det primære er kørslen, såsom den for nylig omtalte bane på Aalholm slot, hvor en roebanemaskine blev givet ”Odins” http://www.smalspor.dk/showroom04.asp?soeg=082 udseende, blot for turisternes skyld.

Alle veteranbaner forsøger da at komme så tæt på som muligt. Men der skal også tages hensyn til det mandskab der er til rådighed. Hvis nogle vogne skulle føres tilbage til deres oprindelig udsende ville det kræve en total genopbygning af eksempel vognkassen, og undervognen. Mange vogne havde feks. olie lamper noget der heldigvis senere forsvandt. Det vil kræve så meget energi at det vil tage energi fra alle de andre projekter. Jeg mener personligt at museumsbanen gør et ordentlig stykke arbejde, bare se på alt det der er køreklart og hvilken stand det er i.

Roebane lokomotivet er en enkelt tilfælde, og hvis det bliver ophugget går det nok, der er bevaret rigeligt af dem :)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak