Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

EC Aarhus - Hamborg (Generelt)

af KimC, 25/5 2012, 10:33 (4383 dage siden) @ Ullrich Lück

Flække - hvis du kun kikker paa Tinglev, Rödekro og Vojens - ok. Men der gemmer sig jo nogen större byer bag dem (Sönderborg, Aabenraa og Haderslev). Og hvis det ikke forlänger köretiderne saa er det mig sm passager ligegyldig om den körer non-stop eller med to - tre stop undervejs. I aartier har internationale tog stoppet Tinglev, Rödekro og Vojens.

I de gode gamle dage - Da Nordpilen kørte med gennemgående vogne fra Frederikshavn til Hamburg og blev fremført af MZ, stoppede toget også ved alle mindre stationer, Arden Skørping, etc. Dog ikke Taulov og Vamdrup. Ved ikke med Tolne og Kvissel. Man kunne forøvrigt godt overtale personalet på den sydgående Nordpil til at stoppe i Vamdrup. Der var en busforbindelse ned mod Tønder som Nordpilen missede i Kolding, men ved at stoppe i Vamdrup kunne passagererne alligevel nå denne bus i dér.
Det var et meget hyggeligt tog at køre med hvor man kom i snak med sine medpassagerer, men en særlig effektiv international forbindelse var det ikke. Grunden til at det stoppede ved så mange stationer var at der på yderbanerne Frederikshavn - Aalborg - (Århus) samt Kolding - Padborg var behov for standsning i det tidsinterval, medmindre man ville indsætte et regionaltog i samme retning i samme tidsinterval.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak