Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

3 Genrations S-tog til Roskilde. (Generelt)

af Steff, 22/7 2012, 20:34 (4314 dage siden) @ Allan Eriksen

Go´aften til alle!

Da der omkring årtusindeskiftet var politisk ønsker fremme om S-tog til Roskilde, deltog jeg i nogle møder i Trafikudvalget (i anden anledning).
DSB var på daværende tidspunkt ved at anskaffe de nuværende S-tog fra LHB og der var netop givet bud på en serie.
Politisk var Trafikudvalget (alle partier) af den opfattelse, at en ændring af den bestilte serie ikke var noget økonomisk problem, der skulle jo kun ændres lidt ved det tekniske (2 strøm), og at en nødvendig ændring af perroner mv. fra Høje Tåstrup og til Roskilde ikke ville være et problem. Det hele var – som det blev sagt – ”Kun teknikaliteter”.
At både DSB og pendlerorganisationerne ikke lige delte Trafikudvalgets begejstring, fordi både passagerberegninger og pendlerønsker viste, at de rejsende til og fra Roskilde ikke ville benytte et S-tog, da det jo alt andet lige, forlængede rejsetiden til/fra København. Men det var politisk underordnet, for opgaven var at skaffe S-tog til Roskilde.
Bl.a. denne uvillighed fra politiker (lokale som lands) samt de rejsende fra større byer nær København gjorde, at ideen i GTA projektet med to Re-systemer, et hurtigt gennemkørende med sidste standsning før Høje Tåstrup mod København i Ringsted (Syd- og Vestbanen) og Roskilde (Lille Syd og Nordvestbanen), og et langsommere, der optog rejsende fra mellemstationerne, fra starten blev kulsejlet.
Der er STADIG ingen der vil benytte S-tog til/fra Roskilde, sålænge der er RE- og IC forbindelser. Det viser passagerundersøgelserne helt klart. Derfor er der ingen S-tog til Roskilde. Og det kommer der heller ikke, før end der er to uafhængige systemer.

--
Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak