Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

3. Generation, S-tog til Roskilde. (Generelt)

af UTJ, 22/7 2012, 22:27 (4314 dage siden) @ Steff

Det jeg beskriver er de vilkår der var pr. årtusindeskiftet, hvorfor der jo ej heller er taget i betraktning eventuelle ændrede trafikbetingelser.
Man kan jo forestille sig titusind senarier med ind til flere bekendte- som ubekendte faktorer, men dem har jeg jo selvfølgelig ikke kendskab til eller viden om, hvorfor det ville være spind for min side.
Med hensyn til målinger af antallet af rejsende fra Jylland til København/Roskilde findes de vel i de årlige passagertællinger, alternativt hos Danmarks Statestik, jeg har dem ikke. Og ret beset er der vel en del rejsende fra Jyllan/Fyn med ærinde i Roskilde samt modsatte vej. Så med det ret store antal rejsende i dette henseende, tror jeg personligt ikke på, at IC ikke vil stoppe i Roskilde. Men det er jo igen min personlige tolkning.
Problemet er - som altid - når IC eller internationale forbindelser bliver anvendt af lokale rejsende. For mange stop, for lang rejsetid. Og for at få indtjening og yde service, sælges der i disse tog et antal pladser til lokalt rejsende. I "min tid" handledes der faktisk mellem IC og RE. Om dette er tilfældet nu ved jeg ikke og det er jo i dette henseende også ligemeget nu.
Men for ca. 80 procent af de rejsende, der benytter sig af IC eller RE til København og som er bosidende mere end 40 km væk, er og bliver Roskilde et unødigt stop. De Roskilderejsende ser nok anderledes på dette, forståligt nok!

Godt med en saglig kommentar. Det hele kommer nok til at løse sig med Køge-Ringstedbanen, da hurtigere tog naturligt nok vil tage vejen over Køge. Dermed bliver der også langt bedre muligheder for at indpasse Roskilde i et regionaltogssystem og derfor bør S-tog til Roskilde ikke være den naturlige løsning. Det er perronerne der er største problem for de låser togbenyttelsen, da man har gjort S-tog og IC-tog inkompatible, i og med at IC3-tog ikke kan åbne dørene på en S-baneperron.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder

Jernbanebøger

Erindringer fra Præstøbanen

Erindringer fra Præstøbanen. Pris 430 kr.

Læs mere
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak