Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Berlin: Steder / Nostalgi fra 1981 (Generelt)

af Georg Schmidt, 3/9 2012, 22:15 (4255 dage siden) @ Allan Eriksen

Fra Anhalter kørte man sydpå Dresden/Leipzig-Italien-Frankrig. Banegårdene lå i en ring i Berlin. Kom du fra Hamburg hed det Lehrter, fra Rostock var det Stettiner, fra Breslau til Görlitzer og derfra kunne man også komme til Schöneweide og Schlesischer Bahnhof som Ostbahnhof hed i gamle dage og videre ind på Stadtbahn (Zoo).

I DDR tiden skulle man, når man kom fra Dresden dreje skarpt til højre lige nord for Zossen for ikke "at køre ind i muren" suse forbi Yorck Strasse og ende på Anhalter. Fra Dresden hed det i DDR tiden Schöneweide og enkelte tog blev videreført ind til Ostbahnhof. Nu var der jo ikke mange chancer for at lave det nummer med Anhalter i DDR-tiden, men i gamle dage gik det for fuld hammer helt ind til Yorck-strasse og så blev der bremset inden "sækken".

Hilsen Georg


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


ContecRail
Skagensbanen 1890 - 1965
Skagensbanen 1890 - 1965

I 1965 kunne Skagensbanen fejre 75 års jubilæum og i den anledning udgav Jernbane-historisk Selskab dette hæfte. Heri fortælles grundigt om Skagensbanens første 75 år, hvor banen bl.a. blev ombygget fra smalspor til normalspor. Hæftet er på 64 sider og ændret til pdf-format.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak