Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Status DSB MR 201 (Generelt)

af Michael Deichmann ⌂, Gribskov kommune, 24/9 2012, 17:25 (4243 dage siden) @ Peter L Hansen

Nu spørger jeg fordi jer i ny dreng i klassen:

Der er åbenbart lavet en del dieseldrevne motorvogne fra Frichs i Århus gennem tiderne. Meget afdette materiel er jo hugget op og det kan jo sagtens være at motorerne er end i knuseren og sendt til Frederiksværk og nu sejler som dørkplade på de varme lande...:-D

Men der kunne jo også være nogen der har overlevet på mystisk vis rundomkring. For man skal jo ud og finde en passende Frichsmotor af de typer der har siddet i vognen oprindeligt. I lyset af at NSJK droppede at renovere den originale Frichs motor i SM13 (eller de havde den måske slet ikke?) så har jeg en fornemmelse af at Frichs motorer i det hele taget er en stærkt begrænset ressource?

Hvad sad der af generator i den? Noget Thrige? Sådan en skal man jo også ud at finde.

At støbe helt nye blokke er selvfølgelig ikke umuligt, men så er vi ovre i drømmeland og så bliver det ret meget replika mere end restaurering (selv om der var en der fik støbt Bugatti motorer ude på det lille forskningsstøberi på Afd. for Mekanisk Teknologi på DTU for år tilbage :-) )

NSJK tog jo konsekvensen og satte en god(t) brugt Y-tog motor i og fik derved noget der forhåbentligt skal vise sig driftsikkert, men at bygge et helt nyt drivværk op baseret på nyere maskine og ny generator - bob bob - er det det man vil?

--
Venligst

Michael Deichmann

[image][image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

ContecRail
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak