Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Så døde Grindsted banen (Generelt)

af Niels Bak, 18/12 2012, 11:47 (4165 dage siden) @ Tonny B. Andersen

Jeg har ikke set indslaget i Sydnyt, så hvad der præcis blev sagt dér ved jeg ikke.

Men som jeg har forstået sagen, så er det trachéet, der skal bevares, så der evt. senere igen kan etableres bane på strækningen. Det vil sige at skinnerne kan fjernes, og der kan også godt etableres sti på strækningen, men trachéet skal forblive intakt uden bygninger, private grunde eller andet, der blokerer.

Teknisk set gør det næppe nogen forskel for en evt. fremtidig genoptagelse af jernbanedrift på strækningen om man fjerner sporet eller ej. De nuværende skinner mv. ville alligevel skulle udskiftes/genetableres.

Men rent politisk tror jeg desværre det bliver endnu sværere, når først skinnerne er væk. Dels minder ubrugte skinner folk om, hvad der kunne have været, dels har folk vænnet sig til, at nu er der en dejlig sti, og dels er der risikoen for, at kommunerne falder for fristelsen til at pille ved trachéet efter der er gået nogen tid.

Så vidt jeg husker er resten af diagonalbanen nord for Grindsted underlagt de samme bestemmelser - da den blev nedlagt, var det med en klausul om at trachéet skulle bevares, så den evt. kunne genetableres en gang. Men jeg aner ikke om det faktisk er blevet det... (det kan umiddelbart nogenlunde følges på Google Earth)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

Indsend billederContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak