Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Jyllands-Posten og Aarhus Nærbane (Generelt)

af L.H. Jensen, 28/12 2012, 21:39 (4149 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

JP Aarhus er på lederplads fredag den 21. december 2012 stadig ikke imponeret.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

Kan det undre ...???

Man behøver ikke at have ret megen erfaring med praktisk jernbanedrift for at vide, at det måtte gå sådan - projektet var på forhånd dømt til fiasko!

Det har fra starten - som så meget andet - været et "politikerprojekt", som desværre ingen behjertede (og indsigtsfulde) embedsmænd (m/k) har villet/turdet/evnet at advare tilstrækkeligt imod ...

Vi er faktisk en del "udefra", der helt fra starten - og indimellem højlydt - har advaret mod ideen om "samdrift" af den håbløst underdimensionerede Grenåbane med den meget bedre udstyrede (og dermed langt mere driftssikre) Odderbane.

Men ingen på rette sted har haft mod og mandshjerte (igen m/k) til kalde "en spade for en spade" og forklare politikerne, at det ville gå galt og hvorfor.

Og samtidig har alle haft travlt med at bekræfte hinanden i, at det er åh så godt og nødvendligt, at man kan rejse fra Odder til Grenå uden at skifte tog.
Vorherrebevar's! Bortset fra en smule "overlapning" i Århus by, der kunne være klaret ved at lade Grenåbanetogene køre igennem til Viby J og Odderbanen igennem til Østbanetorvet eller evt. Torsøvej, er de gennemkørende tog aldeles overflødige, men betyder nu, at hele køreplanen "vælter" gang på gang. Til glæde for ingen!

Men det må indrømmes, at ideen, skønt fostret i hovederne på folk, der næppe selv vil drømme om at bruge toget, er blevet "solgt" godt politisk.

Suk ...!

vh
LHJ


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak