Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DSB C-708 Spøgelsestoget 1976 Kastrup Station

af Lars Kragh, 8/1 2011, 06:26 (4857 dage siden)

I forbindelse med at jeg er flyttet, dukkede der gamle sort/hvid negativer billeder op fra mine gemmer. I 1976 fik Helsingør Jernbaneklub opgaven med at stille materiel og personale til filmoptagelserne til filmen ”Spøgelsestoget” hvor Dirch Passer spillede hovedrollen. Filmen blev aldrig nogen succes hverken hos anmelder eller publikum.

Men for HgJK var det en kærkommen opgave, da den slunkne klubkasse manglede penge. Optagelserne strakte sig over flere måneder, hvor vi i januar 1976 startede på Amagerbanen, på den gamle Kastrup Station. Fra DSB var C-708 indlejet, og af andet materiel kørtes med DSB Cf 10.135, HFHJ B-51, FFJ Cb-1 og SVJ G-40. Af andre steder der blev optaget i løbet af foråret 1976, var på Kagerup Station, Rungsted på læssevejen og Helsingør Remise.

Historien bag disse billeder og som aldrig har fået vist, var at C-708 var blevet kørt over fra DSB maskindepot og sat ind i Amgerbanens remise. Vi var et par stykker som så skulle fyre C-708 op, hvilket vi gjorde i løbet af aftenen og natten. Da vi næste morgen åbnede remise portene havde det været snestorm – uden at vi havde lagt mærke til det. Nå men vi fik kørt maskinen til Kastrup, og heldigvis satte der et tøvejr ind så optagelserne kunne komme i gang, og vi optog på Kastrup Station i 3 dage.

Billederne viser vognmateriellet på Amagerbro, Amagerbanens diesellokomotiv Nr. 1, Forfatteren Leif Panduro og instruktøren Bent Christensen foran C-708 samt deres biroller som stationsbetjente, samt DSB C-708 på Kastrup Station.
Alle billeder er fra januar 1976

Go weekend
/Lars

[image]
[image]
[image]
[image]
[image]
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB MZ1455
Hedeland Veteranbanes lokomotiver
Hedeland Veteranbanes lokomotiver

Her er en oversigt over alle smalsporslokomotiver (damp, benzin og diesel) tilhørende Hedelands Veteranbane (Industribaneklubben). Listen er forsynet med links til lokomotiverne i Jernbanen.dk´s database, hvor data og billeder kan ses.

Læs mere
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak