Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Spansk togulykke - 35 dræbte "kunne aldrig ske i Danmark..." (Generelt)

af andersj, Aalborg, 25/7 2013, 20:50 (3933 dage siden) @ SvendD

"En anden grund..." Jamen Kirsten Kornerup angiver ikke nogen fornuftig grund. Det hun citeres for, er det rene vås. Hun forsøger muligvis at sige noget om ATC's funktion, men enten hun eller journalisten (eller begge) har misforstået funktionen og da der stadig køres pænt huritgt på vise strækninger uden ATC, er mulighederne til stede.
Hvordan kan man iø. med nogenlunde sikkerhed sige at det ikke kunne ske i Danmark, når man samtidig skriver, at årsagen ikke er kendt?

Funktionen er også til stede på strækninger uden ATC, fx. Aalborg-Frederikshavn hvor der ligger hastighedsbaliser ved stationerne. Dvs. de steder der er ATC og hastighedsbaliser vil toget driftsbremse ved en overskridelse på 5 km/t (dvs. bremse ned til tilladt hastighed) ved en overskridelse på 10 km/ t nødbremser toget.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

160 hk dieselrangertraktorer med Ardelt-gear
160 hk dieselrangertraktorer med Ardelt-gear

Her er to artikler fra DSB´s blad Vingehjulet om erfaringerne med de - dengang - helt nye rangertraktorer fra Ardelt-Werke i Vesttyskland. Artiklerne er skrevet af afdelingsingeniør i Maskinafdelingen K. Lykke Holm.

Læs mere
Svenska-lok
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak