Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

BDK spærrer Limfjordsbanen inde (Generelt)

af Infrastrukturforvalteren, 14/7 2015, 18:24 (3209 dage siden) @ jaer

Nu skal en sag jo altid ses fra to sider. Vi kender ikke de nærmere omstændigheder i forbindelse med DSB's overdragelse af sporet til Banedanmark - endsige økonomien heri.

Der er sandsynligvis tale om et spor, som Banedanmark ikke har haft noget at gøre med siden bodelingen med DSB tilbage i 1990erne og som Banedanmark ikke har haft ansvaret for vedligeholdelsen af og som DSB sandsynligvis ikke kan dokumentere vedligeholdelsen af.

Nu overgår sporet til Banedanmark. Banedanmark skal stille sporet til rådighed for Limfjordsbanen - går jeg ud fra. Banedanmark har ansvaret for at sporet kan befares sikkert. Forestil jer det erstatningskrav Limfjordsbanen kan rejse mod Banedanmark, hvis sporet kollapser, det rullende materiel går på gulvet eller vælter rundt eller der kommer folk og passagerer til skade eller nogen bliver dræbt.

Jeg kan godt forstå, at Banedanmark vil have det spor undersøgt, inden man giver grønt lys til at køre på det! Skulle nogen argumentere for, at man da bare kan køre på sporet "i morgen", når man kunne køre på det "i går": Sådan er det jo med alle ikke-undersøgte spor - indtil det går galt.

Men naturligvis pokkers ærgerligt for Limfjordsbanen. Mon ikke man finder en pragmatisk løsning sammen med Banedanmark.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak