Lokomotiver på skib (flere fotos & mere info)

af Georg Schmidt, 6/7 2014, 19:45 (3585 dage siden) @ Niels Munch

Tak Niels for info og links. Har haft fat i min "bibel" vedr. Garratt-loko "Garratt Lokomotives Of The World" af A E Durrant. Han skriver ikke meget om disse loko, men dog at de blev bestilt før krigen hos Beyer Peacock, men først leveret efter krigen v/Henschel.

Når man på de forskellige billeder ser hvor meget Belbetty giver sig under lastning af de tunge sager, kom jeg til at tænke på en oplevelse jeg havde på Århus havn engang i tresserne. Det var et fabriksnyt ankerspil der fra en blokvogn skulle svinges om bord på DFDS "Blenda" med en lossebom og med til England sammen med en masse smør. Nu hørte Blenda jo ikke ligefrem til de største skibe, men man begyndte at løfte i ankerspillet og der skete kun dette, at Blenda måtte give sig mange faretruende grader ind mod kajen. Til sidst ville Blenda ikke længere ned, og spillet måtte op og om bord.:-D

Mvh
Georg


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Odsherreds Jernbane 1899 - 18 maj - 1924
Odsherreds Jernbane 1899 - 18 maj - 1924

Her er tekst og billeder fra jubilæumsskriftet "Odsherreds Jernbane 1899 - 18 maj - 1924", der fortæller om banens forhistorie, anlæggelse og første 25 år. Skriftets annoncer er udeladt men findes i PDF-versionen i Jernbanen.dk´s arkiv.

Læs mere
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak