DSB litra N nr. 201, spørgsmål om tidsbestemmelse mv.

af Steffen Dresler, 22/12 2017, 09:40 (2317 dage siden)

Go´formiddag til alle

Jeg har fået dette billede, der viser litra N nr. 201 på banegården i Aarhus. Lokomotivet fører særtogsplade på røgkammerdøren.
Når jeg ser på lokomotivet, KUNNE det være en prøvetur efter en slags Revision/Reparation på Centralværkstedet i Aarhus. Nydeligt og nymalet.
Når jeg prøver at tidsbestemme billedet begynder det at blive svært, for selvfølgelig kan jeg IKKE se ”det med småt” på ”Havebænken”. På lokomotivkortet bliver jeg ligeledes ikke sådan klogere, se vedhæftede, men det er jo et farvebillede, altså sikkert i midten af 1960´erne. Og så er der en ”kasse” placeret ovenpå pufferplanken. Hvad gemmer den?

[image]

[image]

Så det absolutte ikke juleagtige spørgsmål er, om nogen kan oplyse hvilken årsag, om man evt. kan se hvem på maskinen og tidspunkt.
Overhovedet ikke ”krigsafgørende”, bare interessant.

Med venlig hilsen og selvfølgelig god jul ++

Steffen Dresler

NB: For personer der holder af jernbanehistorie og lokomotiver, vogne og traktorer ”overtaget/købt/lejet” fra de tyske Rigsbaner under og efter krigen, herunder litra N, er der en bog på vej fra Banebøger i de første måneder af 2018, ”Det er en tysker”.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak