Danmarks Jernbanemuseums samling af lokomotivnummerplader

af Langelandsbanen, 8/8 2018, 17:06 (2088 dage siden) @ Steffen Dresler

Jeg er ikke enig.

For det første, så syntes jeg da helt klart at spørgsmålet har sin plads på jorden. Vi snakker om et offentligt museum, som vi alle betaler til igennem vores skat.

Dernæst så kom vi i tråden frem til nogle relevante ting, ikke blot at du nu kan afkræfte at man er ved at destruerer nummerplader, men også hvad der er muligt og ikke muligt.

Som skrevet til sidst i mit indlæg

"Når/Hvis museet siger at de ikke kan sælge genstande, men skal destruere dem, så er det noget vrøvl, da der ikke kan være tale om museumsgenstande, men højst rekvisitter og her har de selv har vist det modsatte."

Altså en konstatering af, at læserne har ret i at der ikke er noget som helst (vedtægter eller ej), der forbyder jernbanemuseet i at sælge ud af deres samling, hvis ikke de ønsker effekterne længere (ikke museumsgenstande) og at en sådan handling, derfor kun vil være mangelende velvilje fra museet selv.

Rygter bliver ikke bedre af at ligge og ulme, men har ofte godt af at komme ud og blive luftet så de kan be eller afkræftes. ;-)

Og så længe at museet har "rent mel i posen", så er der vel heller ikke et problem i det?

Når det er sagt, så snakkede jeg med en af museets ansatte, dengang de ophuggede klædeskabet. Der fortalte medarbejderen at der var en stor samling af fabriksplader, nummerplader o.lign. og at der havde været noget snak om at sælge ud af den. Hun lovede at undersøge det nærmere, men hørte aldrig mere (jeg spurgte heller ikke mere) :-)

Så vi ved samlingen findes og at man ikke rigtig ved hvad man vil med den. Så er det kun naturligt at stille spørgsmålstegn ved, hvad der så skal ske, hvis ikke den skal blive hos museet ;)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak