Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Definition af nedbrud

af Flemming, knivkær Strand, 18/3 2011, 17:36 (4798 dage siden) @ jmp

SR, Afsnit 10, Forklaringer:

"Nedbrudt tog -- Tog, som lokomotivføreren melder ikke kan, eller som stationsbestyreren erklærer, ikke må fortsætte kørslen."

Jeg går sandelig ud fra, at føreren på toget har meddelt FC Roskilde, at han ikke kunne køre videre fra Ringsted. Altså var toget nedbrudt i henhold til SR. Også selv om hverken føreren eller FC Roskilde har brugt ordet nedbrudt i sine meldinger.

Jan

Hej Jan

Næh det er toget ikke, før en af parterne Lokomotivfører / stationsbestyrer m.m. i sin underretning udtrykkeligt erklærer toget nedbrudt, specifikt med ordet nedbrudt. Det kan virke noget firkantet og omstændigt, men netop situationen nedbrudt åbner for en række muligheder og begrænsninger jvf SR, derfor er "nedbrudt" ikke nødvendigvis et udtryk for at lokomotivet ikke kan køre eller at det er gået i stykker.

Venlig hilsen

Flemming.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Nakskov Sukkerfabrik
Nakskov Sukkerfabrik

Nakskov Sukkerfabrik blev opført i årene 1882-83 og er i dag den sidste overlevende sukkerfabrik på Lolland. Læs her om fabrikken med de tilhørende saftstationer samt det omfattende roebanenet og de mange smalsporede damp- og diesellokomotiver.

Læs mere
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak