Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DSB har valgt tre vognproducenter til at byde på "Nye vogne" (Jernbanen i dag)

af Niels Munch, 16/11 2018, 14:35 (1988 dage siden)

DSB pressemeddelelse d. 16. november 2018 kl. 14:17

"DSB har valgt tre vognproducenter til at byde på "Nye vogne"

DSB har besluttet, hvilke tre vognproducenter, der er blevet prækvalificerede til at byde på fremtidens ”Nye vogne”. Vognene skal primært bruges i den internationale trafik til Hamborg og skal trækkes af de nye Vectron-lokomotiver, men de skal også bidrage til at reducere afhængigheden af IC4 og den aldrende flåde generelt. I forbindelse med udrulningen af Signalprogrammet kan de også afhjælpe materielmangel, hvis den skulle opstå.

De prækvalificerede vognproducenter er:

Bombardier
Siemens
Talgo

Direktør for Strategi & Togmateriel i DSB, Jürgen Müller, siger:

”Vi har haft flere gode og kvalificerede ansøgere, og det er et virkelig stærkt felt, vi står tilbage med. Det glæder mig, at vi har tre så kvalificerede vognproducenter, der vil komme med et tilbud, og det sikrer os samtidig, at der kommer en ordentlig og sund konkurrence, som vi og de danske togpassagerer vil kunne have glæde af,” siger Jürgen Müller.

DSB forventer at modtage første tilbud fra leverandørerne i slutningen af januar 2019, hvorefter der vil være dialog med alle tre leverandører, inden de forventeligt afleverer et endeligt tilbud i midten af 2019. Anskaffelsen er en rammeaftale, der omfatter et initialkøb af otte vognstammer med en kapacitet på mindst 440 passagerer pr. vognstamme og med mulighed for at anskaffe yderligere vognstammer eller individuelle vogne. Derudover en reservedelsaftale, hvor leverandøren forpligter sig til at levere reservedele til vognene i 16 år med mulighed for forlængelser op til 30 år.

Vognene forventes indsat i drift i 2022."


M.v.h.
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak