Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

250 km/t Ringsted-Odense er ikke nødvendigt for Timemodellen (Trafikpolitik)

af mpp, 19/6 2019, 20:01 (1772 dage siden) @ Pylorus

Rigtig. Derfor skal højhastighedstog og godstog som udgangspunkt ikke benytte samme sppr. Men det udelukker ikke at dud af 4 spor er de 2 inderste til godstog og regionaltog medens de 2 yderste er til højhastighedstog og evt hurtigere regionaltog.

Der er ingen logisk grund til at højhastighedstog og godstog skal følges ad. Tværtimod. Nogle steder kan det være nødvendigt, men de har brug for forskelligt sporlayout, forskellige adgange til stationer/terminaler, skal forbindes til forskellige knudepunkter og lignende.

Ja enig. Derfor skal man overveje om hvor mange steder man fremadrettet mellen Ringsted og Aarhus og ned mod Padborg skal nøjes med 2 spor evt med 2 spor mere som der er lagt op til på Vestfyn.

Øh ja, på Vestfyn laver man to spor mere for at afhjælpe de to eksisterende spor. Videre mod Aarhus vil man doble sporene gennem/forbi Vejle (med en bro) og mellem Horsens og Aarhus. Men det er rettet mod hurtige passagertog. Mod Padborg giver det mening at lave det sidste stykke dobbeltsporet, men givet at Femarn vil tage meget af transittrafikken er der nok ikke nogen grund til at udvide helt vildt der.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak