Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Ny jernbane (Aarhus-) Brabrand-Resenbro-Silkeborg

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 18/4 2011, 09:57 (4759 dage siden)

Der er (som måske bekendt) 29.01.2009 indgået en aftale om Grøn Transportpolitik. Med udgangspunkt i aftalen er der udarbejdet et kommissorium for trafikanalyser i bl.a. Østjylland.

Link til kommissoriet her:

http://www.trm.dk/da/publikationer/2009/grønt+lys+for+trafikanalyser+i+østjylland+og+ho...

Det interessante, synes jeg, er kommissoriets angivelse af, at en hurtigere linieføring over bl.a. strækningen "Århus-Galten-Silkeborg" skal analyseres. For ikke lokalkendte: Galten ligger "langt" fra den eksisterende jernbane Aarhus-Skanderborg-Ry-Silkeborg og angivelsen "Galten" indikerer, at det er en helt ny linieføring, der skal analyseres (sandsynligvis (mit gæt) mellem Brabrand på strækningen Aarhus-Hinnerup og Resenbro på den nedlagte strækning Silkeborg-Laurbjerg).

Det fremgår, at der skal delrapporteres for forligspartierne i efteråret 2011, men at der i øvrigt årligt forud herfor skal afholdes "statuskonferencer".

Jeg har ledt lidt efter informationer fra disse "statuskonferencer", men har ikke kunnet finde udmeldinger, pressemeddelelser eller andet officielt. Så vidt jeg kan sé, har der indtil nu været afholdt én statuskonference (12.04.2010), hvor pressen også var inviteret og ét af dagsordenspunkterne var det interessante emne "Hvad er idéen med en Baneplan for Jylland? (v/ direktør Carsten Falk Hansen, Trafikstyrelsen)". Jeg har spurgt Transportministeriet efter informationer, men har aldrig fået et svar. For god ordens skyld anføres, at jeg dog aldrig har rykket for svar. Ikke at jeg forventer, at de vil fortælle mig noget, inden forligskredsen har fået delrapporteringen; men det kunne de jo så blot meddele mig. Jeg synes, at jeg har gennemtrawlet både Transportministeriets, Trafikstyrelsens og Banedanmarks hjemmesider grundigt - men altså uden resultat.

Så derfor:

Har jeg overset nogle "udslip" - officielle eller uofficielle? Jeg synes jo, at det er interessant, at man i øjeblikket er ved at analysere en måske ny jernbane mellem Aarhus og Silkeborg.

Jeg har just sendt en mail til Trafikstyrelsen og forespurgt om mulighed for at få en kopi af direktørens indlæg.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Det Lolland-Falsterske Jernbane-Selskab 1874 - 1924
Det Lolland-Falsterske Jernbane-Selskab 1874 - 1924

Ved Lollandsbanens 50 års jubilæum i 1924 udgav banen denne bog på 110 sider, der fortæller om banens forhistorie, bygning og drift fra åbningen i 1874 til 1924. Teksten er konverteret til HTML.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak