Nej. Det er en konsulentkontrakt for jernbanedelen (Jernbanen i dag)

af Bjarke Hvass @, Valby, onsdag 12. februar, 2020, 14:07 (6 dage siden) @ Jens Hansen

Så det du dermed siger er at i tværgående omkostninger også kan være omkostninger som er en del af entreprenørens bud!

Der udarbejdes et bygherreoverslag opdelt på de fysiske omkostninger til anlægsarbejderne og de tværgående omkostninger. Entreprenørens bud indhentes først senere, men byggeplads indgår i de tværgående omkostninger og er også en del af entreprenørens ydelser.

Og så kan vi jo så ikke bedømme om 25 % tværgående omkostninger, eller 60 % tværgående omkostninger, er for lidt eller for meget.

Tværgående omkostninger fastlægges for hvert enkelt projekt med fordeling af timer på de forskellige ydelser og et overslag på omkostninger til byggepladser. For et projekt om immunisering af Nordvestbanen kan der være flere omkostninger forbundet med projektering og sikringsteknisk validering, mens byggepladseromkostningerne er meget lave. Derfor kan tværgående omkostninger godt være højere på et projekt hvis der indgår mange timer til projektering.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen