Er Trafikstyrelsen sat under administration i lommevognssage (Generelt)

af Oliver Løvgard @, Søborg, torsdag 28. januar, 2021, 09:34 (77 dage siden) @ Morten

Er det ikke udsædvanligt, at ministeren orienterer om hvad myndigheden vil gøre, før den gør det:

“På baggrund af de informationer der foreligger nu, vil Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen endvidere nu kræve, at gods fremover skal spændes fast ud over at være låst ved den såkaldte kongetap. Før det sker, kan transport af trailere på lommevogne ikke genoptages.”?

Og kravet om at godset skal spændes fast ud over kongetapslåsen, gør vel, at det bliver for besværligt at transporte sættevogne på lommevogne?

For mig at se, er det kun DB Cargo der er problemer med (9 tilfælde nævnt nu). Men alle skal bøde? De burde se noget mere på vedligeholdet af de vogne DB Cargo kører med. Det aspekt er kun nævnt perifert i notatet fra Trafikstyrelsen.

Mvh
Morten

Sakset fra en artikel på trm.dk

Havarikommissionen har konstateret, at lommevognens (skamlens) lås i enkelte af de gennemførte test ikke havde nogen eller kun havde begrænset låseeffekt ved træk i lodret retning, selv om låsen var i korrekt låsestilling og skamlens lås var velfungerende, vedligeholdt og smurt som foreskrevet. Låsen er ikke den samme type, som ved den store ulykke i 2019.
Lås på lommevogne.

--
Oliver L. Løvgard


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen