Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

I Tyskland kan man et eller andet (Billedegætterier)

af andersj, Aalborg, 11/3 2021, 09:30 (1142 dage siden) @ henho

På en mørk og stormfuld dag : Man ku' da blive helt misundelig over sådant et gavebord :-)
Ha' en rar dag.

https://www.nordschleswiger.dk/de/deutschland-wirtschaft/bahn-investiert-rekordsumme

De lander på et knastørt sted og mange af pengene bruges på ting der har hængt i laser i årtier. Så jeg ved ikke om vi skal være misundelige eller bare glade for at der prioriteres lidt på standardvedligehold.

Et af de projekter der ikke er nævnt er eksempelvis stålbetonbroen over ringvejen B200 "Westtangente" i Flensburg, hvor der har været en meget restriktiv hastighedsnedsættelse i mindst et årti på trods af at den kun befares af en let IC3 ca. en gang i timen. Den bliver her i marts udskiftet med en ny bro til 9 mio. Euro og derfor kører Flensburg togene over Flensburg Weiche, hvor de skifter køreretning. I øvrig er broen ikke ret gammel, da den er bygget i 1965 - men tyskerne har store udfordringer med levetiden på stålbetonbroer bygget i den periode.

Det handler i bund og grund også en del om markedsføring og jeg tror egentlig at det er godt at Banedanmark går lidt mere stille med dørene. I Tyskland ses det lige nu som noget positivt at der investeres i jernbanen, mens det herhjemme af mange nok vil opfattes som noget negativt (især politisk på bilfløjen, øhh højrefløjen) da der bruges enorme summer på projekter som først giver forbedringer om en del år.

[image]

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


DSB MY1125Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak