De foreskellige epoker

af UTJ, mandag 25. oktober, 2010, 08:42 (3159 dage siden) @ Jimmy K

Hej.

Jeg blev en dag spurgt om de foreskellige epoker inden for jernbanens verden.

Hvor langt er man efterhånden, og hvornår går de foreskellige epoker fra og til????

Jimmy K

Det er egentlig noget sludder at tale om epoker, sådan som modelbanefolket gør - for det bliver aldrig godt, da der er lange overgange mellem for eksempel damp til diesellok - ja mange damplok er jo egentlig bygget efter de første diesellok kom frem.....og der er mange andre eksempler.

Ellers kan du finde modelbaneepokerne på Mibas hjemmeside: Miba - DK epoker

- altså modelbaneepokerne, som nogle lægmænd har besluttet sig for. Læg mærke til i hvor høj grad man hænger sig i litreringer, til trods for at et nummer ikke siger meget om den tekniske udvikling.

Og så er modelbaneepokerne ikke engang europæiske, men nationale, så når et modeltog i én epoke kører over grænsen, ja så kan det pludselig foretage en tidsrejse frem eller tilbage i tiden......

Apropos numre og litra, så skal det jo dertil siges, at vi jo til en vis grad er en klon af frimærkesamleriet - for ellers var vi vel ikke stoppet op ved Tommys så udmærkede side ;-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen