Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

"Great British Railways" - Danmark Burde Gøre Det Samme - EU (Trafikpolitik)

af ThomasTT, 25/5 2021, 10:40 (1075 dage siden) @ Michael Deichmann

Så hvad er løsningen? Pløje alle vejene op og sige folk må blive hjemme og inden for sognet?

Mobilitet er en væsentlig ting i den måde vi har indrettet samfundet og løsningen er ikke skinner over det hele. Tog kan bestemt løse noget af transportarbejdet, men ikke det hele.
Og det er en glimrende forretning for staten da privatbilisterne betaler gildet så rigeligt mens lastbiler og busser laver sliddet og kun betaler i mindre grad.

det er ikke en glimrende forretning. Den fungerer jo ikke, medmindre der konstant bruges flere penge, indtil det så til sidst heller ikke er muligt. Og prisen for bilafhængigheden er også på andre måder høj.

Landet skal absolut ikke plastres til i skinner. Det er slet ikke nødvendigt. Jernbanen har tårnhøj kapacitet, hvis bare togene kører ens. Løsningen er at gå i den retning. Lad være med at køre 160 eller 250 km/t på den nye bane men i stedet alle tog 200 km/t. Ellers er det sådan set nok med togfondens projekter med ekstra spor langs hovedstrækningerne. de facto 4-sporede stræk har jo en helt enorm kapacitet, især hvis man så kan udrydde flaskehalse.

Kapacitet, kapacitet, kapacitet. Og så køb en masse tog.

Tråden her er om UK, og det er det, de har gjort, og derfor haft en stor passagervækt, og det endda trods voldsomme stigninger i billetpriser. Det er grundlæggende ulogisk men skyldes givetvis sammenbruddet oå vejene.
Og det viser også, hvad der er muligt, når først, man har fået den vækst. Nogle af deres nye projekter koster ekstreme summer men giver stadig mening, fordi passagerne er der. Og fokus er på det. Deres HS2 højhastighedsprojekt planlægger 400 meter lange tog med hver 1100 passagerer, der skal køre så tæt som det overhovedet er muligt.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak