Avatar

Politisk flertal for at bevare tunnelelementfabrikken (Trafikpolitik)

af gaest, tirsdag 22. juni, 2021, 21:13 (124 dage siden) @ Poul Brandt

DR Sjælland skriver:

Kæmpe betonfabrik på Lolland skal gøres permanent: 'Det vil være fantastisk for området'

"Et flertal i Folketinget vil nemlig have fabrikken gjort permanent, så den i de næste mange årtier kan producere betonelementer til fremtidens broer og tunneler overalt i Danmark.


Tanken er en del af regeringens oplæg til infrastrukturforhandlingerne, og bakkes op af både Venstre, de Konservative og SF."

"Der vil nemlig være masser af store byggeprojekter i fremtiden, som fabrikken kan levere elementer til, siger Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen.
- Det kunne være den tredje Limfjords-forbindelse, en mulig fast forbindelse over Kattegat eller en østlig havnetunnel i København. Og der er også tanker om en Als-Fyn-forbindelse, hvor de elementer måske kan bruges."

Nu er det så ikke så praktisk at skulle flytte den slags elementer langt. Men det kan da være ganske smart til motorvejsbroen fra Bandhom til Askø og Femø. Måske kan der også blive et spor til Museumsbanen. Nu er det jo ikke staten der skal drive den fabrik, men formentlig en virksomhed der allerede er aktiv i faget. Og de skal så nok selv finde ud af hvor den fabrik skal ligge.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen