Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Nu begynder nattogene endelig (Generelt)

af Niels Bak, 29/6 2021, 13:27 (1083 dage siden) @ mikkelhansen

Hej Anders
Ja, det ville jeg egentlig også have skrevet, men for at undgå eventuelle repressalier fra københavnermafiaen her i tråden undlod jeg det.

Det har snarere med mangel på jysk trafikmafia at gøre. For toget er nemlig det som flere herinde har efterlyst - et ikke politisk besluttet, finansieret eller styret nattog.

Grunden til at Snälltoget overhovedet kører gennem Danmark og har valgt at have et stop er jo kun et resultat af, at færgerne fra Trelleborg ikke længere kan/vil befordre toget, så det må turen gennem Danmark.

Snälltoget har så fra en helt kommerciel vurdering besluttet at det eneste meningsfulde sted at standse i Danmark var Høje Tåstrup. Det har så heller ikke noget med københavneri fra et svensk selskab at gøre, ud over at befolkningsgrundlaget er størst her, men nok mere med timingen. Togets køreplan er indrettet på Sverige-Berlin og kommer til Danmark sidst på aftenen, så stop længere vest på ville være langt ud på de små timer - til gene for det store flertal af passagerer, som gerne vil sove.

Hvilket altsammen så heller ikke ændrer på at et "rigtigt" nattog for første gang i årevis standser i Danmark - også selv om det enlige stop formaster sig til at befinde sig i de københavnske forstæder.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Indsend billederSvenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak