Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Vectrons software problemer ?? (Generelt)

af steenth, 3/3 2022, 20:05 (839 dage siden) @ Michael Deichmann

Steen,
min poinlemte er at der kører 1000+ Vectron rundt mange med ETCS, som er produceret de sidste mange år. Så basiskonstruktionen er præcis det der krævedes - et gebbenprøvet standard lokomotiv.

Min egen erfaring, at problemerne opstår i hjørnerne i systemerne, som først viser sig, når det prøves i sammenhæng med noget som ikke er prøvet før.

For at kunne køre i Danmark nu er man nødt til at bygge DK-STM på og det er ret best nok ikke så gennemprøvet og slet ikke i kombination med Vectron og ETCS i den form det har i Vectron. Så det er sidstnævnte 8DK-STM) og dets samspil med standard lokomotivet der (åbenbart) giver problemer, og når vi har med realtime computerstyring at gøre er det ikke usædvanligt at "ting kan time ud". Heldigvis kan man åbenbart her justere på de kritiske komponenters eftergivenhed overfor den langsommelige komponent.

Jeg har prøvet at analyseret lidt på hvad kunne være af systemer i lokomotivet. Der er er lokomotives ETCS, som DK-STM har interface til. Det burde være simpel. Men ETCS skal bruge et display til visning - det ligner at den del af samlet lokomotivets system skal håndtere flere forskellige ting samtidig og muligvis presset. Spørgsmålet er det er hensigtsmæssigt på langt sigt. Og rettelsen af DK-STM er omgåelse af et problem i lokomotivet.... For ændringen i DK-STM kan gøre at nogle ting skal times på en anden måde.. Men jeg har kun mine formodninger.. Og de overvejelser om, hvordan problemer kan håndteres, er jo et anliggende for Siemens.

Mvh
Steen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Svenska-lok
Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak