Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Transportministeren om IC4 i TV2 Nyhederne (Jernbanen i dag)

af KimC, 23/8 2011, 07:53 (4634 dage siden) @ thomash

Der findes massere af lokomotiver i udlandet, det er korrekt, men ingen af dem som kunne være en afløser til ME er udstyret med ATC eller er typegodkendt og kan indsættes i drift inden for kort tid.. Og sådan en typegodkendelse er vist ret dyr og uhyre tidskrævende..

Gennem tiderne har DSB arbejdet sig ud på et sidespor, anende at der ville komme en internationalisering. Man har satset på et diesel-højhastighedstog, ukorante strømsystemer - på et tidspunkt hvor flerstrømslokomotiver ikke var hyldevarer, og så ATC hvor DSB sidder solidt på rettighederne og specifikationerne de mobile anlæg.
Alt sammen for at bevare sit monopol, og hindre andre i at komme ind.
Det er jo så til fulde lykkedes, bortset fra at man nu står i en klemme hvor hele trafikken hviler på noget ældre materiel der er ved at vise tegn på alder, hvilket ydereligere accelereres af at det materiel der kan køre bliver kørt til det yderste, og vedligehold må begrænses til det allermest nødvendige.
Og man kan ikke få nyt fordi man teknisk set - sansynligvis med vilje - har isoleret sig bag ustandardiserede løsninger.

DSB har fået det monopol de ville have, men de var ikke i stand til at overskue konsekvenserne. Jeg synes det er et vink med en vognstang når Transportministeren vil til at satse på indenrigsflyvning, i og med at han vil fjerne passagerafgifter mv. Da Storebælt blev indviet spåede mange at indenrigsflyvning snart ville blive minimaliseret. Nu får de comeback.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak