Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DSB Museumstog på farten d. 19/5 (Jernbanen i dag)

af UTJ, 20/5 2012, 18:22 (4370 dage siden) @ Hedegaard

Godt at DSB i det mindste fik bevaret een 1. klassesvogn når nu de havde så travlt med at sende alle AB´erne til Iran.


Teknisk set er der bevaret to af slagsen, idet My Veterantog råder over en Ba-x (renoveret A-vogn)
Men det er korrekt, A 000 er den eneste bevarede 1. klasse vogn i den familie, som har beholdt den karakteristiske brune indretning.

Er de to foretagende egentlig "konkurrenter"?

Museumstog har bevaret vogne til at kunne fremvise et IC-tog: A-B-Bk. Desuden har Museumstog en brunmalet B-vogn. Formidlingsmæssigt er IC-toget vigtigt og dermed også røde vogne. Og det er korrekt at Museumstog også har en BD og vistnok en Bc som kan gøre det ud for en rød B. AB-vognen ville i denne sammenhæng være en specialitet og egentlig kun interessant i museumssammenhæng hvis man kun ville bevare en vogn. 4 vogne kræver i øvrigt 100 m sporplads indendørs.

Store tog med rigtig mange vogne koster - blot at opmale en enkelt vogn (for de skal da fremtræde røde og pæne og dermed indbydende, ska' de ik'?) koster en hel del.

I øvrigt blev jeg lidt bekymret over opbevaringen af isolerede vogne, pakket ind i presenning i Hundested (DJK's vogne forstås), for det beskytter ikke nødvendigvis mod kondens når temperaturen svinger. Jo, bevares, det beskytter nok mod glasknuseri og overmaling......


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak