Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Lige nu på DR Update: Ny Storstrømsbro (Generelt)

af UTJ, 26/8 2012, 07:19 (4283 dage siden) @ Sydbanen

Hej Lars. At beholde storstrømsbroen, vil være urentabelt, pga den i forvejen er i ringe stand og der skal hvert år bruges x antal kr. Per år på renovering.
Det ville svare til at beholde og renovere storebæltsfærgerne og landanlæggende, hvis vi skulle få brug for det en dag, det ville heller aldrig svare sig...

Selve broen er vist ikke i ringe stand, udover revnedannelserne der svækker konstruktionen og muligvis piller, der er underdimensionerede til den tungere trafik. Dermed er det konstruktionen som udgør det primære problem. Vejbanen og vejbanens fundament er ikke vedligeholdt i mange år og det kan konstateres ved at tage en tur over i bil, på cykel eller til fods. Brodragerne er blevet malet med jævne mellemrum, men det har ikke forhindret revnerne, som jo også kan opstå igen efter en gennemrenovering. Nej riv den gamle bro ned. Det vil være helt i Engelunds ingeniørånd, for bygværket (Storstrømsbroen) er skabt til at blive brugt og samtidig at se ganske nydeligt ud. En "bevaring" af broen vil koste flere mio. kr. årligt (som skal komme et sted fra, fx anden banevedligeholdelse9.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak