Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Nej til nedlæggelse af baneoverkørsler på LJ (Trafikpolitik)

af Anders Madsen, 13/12 2013, 22:04 (3789 dage siden)

Regionstog har i brev af 30. april 2013 henvendt sig til Lolland Kommune, da Regionstog af trafiksikkerhedsmæssige årsager ønsker at om- eller nedlægge 7 baneoverkørsler på Lollandsbanen mellem Maribo og Søllested. Regionstog forventer, at en om- eller nedlægning af baneoverkørslerne muliggør, at toghastigheden på strækningen kan øges.

Klima-, Miljø- og Teknikudvalget i Lolland Kommune har meddelt Regionstog, at man ikke tillader at nedlægge overgangene Skidenstræde i Ryde, Ågabsvej ved Maribo Ladegård og Hunse Å ved Brovejen i Maribo.

Teknik- og Miljømyndighed anbefaler, at kommunen meddeler Regionstog, at de 3 overgange (Skidenstræde, Ågabsvej og Hunse Å) ikke kan nedlægges jf.
naturbeskyttelseslovens § 26a, stk. 3, og at Regionstog må finde alternative løsninger til trafiksikring af de 3 baneoverkørsler, og at de ejendomme som berøres erhvervsmæssigt fortsat har en fornuftig overkørselsmulighed.

Danmarks Naturfredningsforening Lolland bemærker, at enhver reduktion af overgangsmuligheder ved baneoverkørslerne er en forringelse af adgangen til naturen specielt for vandre- og cykelturismen. Friluftrådet kreds Storstrøm har sendt en indsigelse mod nedlæggelse af Hunse Å, da overgang er en del af det overordnede stisystem omkring Maribo og stien har lokalhistorisk interesse.
Naboerne til Ågabsvej har indsamlet 147 underskrifter, og 4 naboer til Skidenstrædet har sendt høringssvar. Fælles er, at borgerne ikke ønsker overgangene nedlagt, da de har stor betydning for den lokale befolknings vandre- og cykelbefordring.

Inden endelig stillingtagen udsættes sagen med henblik på yderligere afklaring. Endvidere afholdes nyt møde med Regionstog med politisk deltagelse af Klima-, Miljø- og Teknikudvalget.
Regionstog finansierer om- eller nedlæggelse af overkørslerne. Men har udtrykt forventning om kommunal medfinansiering af Hunse Å på grund af løsningens kompleksitet. Der vil blive fremsendt en særskilt sag herom på et senere udvalgsmøde i Klima-, Miljø- og Teknikudvalget


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak