Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Nej til nedlæggelse af baneoverkørsler på LJ (Trafikpolitik)

af Anders Madsen, 13/7 2015, 13:09 (3213 dage siden) @ Anders Madsen

Regionstog henvendte sig sidste år til Lolland Kommune, da banen af trafiksikkerhedsmæssige årsager ønsker at om- eller nedlægge flere baneoverkørsler på Lollandsbanen. Regionstog forventer, at en om- eller nedlægning af baneoverkørslerne muliggør, at toghastigheden på strækningen kan øges.

Kommunen besluttede sidste år, at den ubevogtede overgang på Ågabsvej ved Erikstrup måtte nedlægges. Nu er der kommet malurt i bægeret. Lolland Kommune er underkendt af Natur- og Miljøklagenævnet vedr. overgangen. Både Ældresagen, Aktiv Fritid i Maribo og Erikstrup / Ågabet Landsbylaug klagede til Natur- og Miljøklagenævnet med henvisning til overgangens betydning for nogle naturskønne rundture i Maribos omegn.

Natur- og Miljøklagenævnets ophævelse af Lolland Kommunes nedlægningstilladelse kan ikke indbringes for anden myndighed, og overgangen synes på den måde reddet.

[image]
Folketidende d. 4. marts 2015

Denne langvarige sag slutter ikke med overstående afgørelse. Lolland Kommune har nu truffet en foreløbig beslutning om at nedlægge jernbaneovergangen ved Ågabsvej i Maribo og kommunen har udsendt en afgørelse med indsigelsesmulighed:

Foreløbig afgørelse om lukning af jernbaneovergang ved Ågabsvej:
http://www.lolland.dk/Politik/Hoeringer/Nyheder/Foreloebig-afgoerelse-om-lukning-af-jer...


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanehumør
Jernbanehumør

´Og så var der den om …´. Morten Flindt Larsen har samlet en lang række historier og vittigheder fra jernbanernes univers ved at gennemgå tusindvis af gamle jernbaneblade, tidsskrifter, dagblade m.v.. Tilføj selv dine egne bedste jernbanevittigheder.

Læs mere

Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak