Avatar

Dagens postkort - Thisted havnebane - tak + anekdote

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 19/1 2014, 17:25 (3752 dage siden) @ Niels Munch

Stien er nok fotograferet mere end én gang:

[image]
Thisted Kirkegaardsstien. (Udateret postkort, C. Buchholtz Boghandel, Eneret 40584).

Kære Niels

Endnu engang tak.

Ovenstående postkort har jeg vistnok i den usorterede del af mit arkiv. Men det når vi jo nok frem til, efterhånden som vi bevæger os gennem stakken af postkort.

Men først et oversigtskort:

[image]

Ovenstående illustrerer på glimrende vis en lille "oplevelse", jeg havde i sommeren 1980: Jeg rejste fra København til Thisted for at foretage en "bytur" med en nu afdød ven, der var indkaldt til Civilforsvaret i Thisted. Vi havde, troede jeg, aftalt at mødes på et af værtshusene ved havnen. Planen var, at jeg ville overnatte på en bænk under perrontaget på perron 1, for efterfølgende at tage toget tilbage til København tidligt næste morgen.

Min ven dukkede aldrig op og efter at have ventet på ham i timevis og indtaget den lokale bryg, var det blevet tid til at finde op på stationen og finde min sovepose og rygsæk og gå til ro.

Jeg var dog blevet lidt "svimmel" og havde lidt svært ved at orientere mig i byen. Men jeg tænkte, at jeg jo blot kunne følge jernbanesporet fra havnen og op til stationen, hvilket jeg så gjorde. Jeg havde dog "glemt", at for at komme til selve stationen ad havnebanen, skulle der rebrousseres og jeg endte næsten helt ude ved I-signalet, inden jeg i den meget mørke nat erkendte min bommert.

[image]
Lokalhistoriske billeder fra Thisted Kommune, billede nr. 624.

En venlig læser har været så venlig at maile mig en kopi af ovenstående billede i høj opløsning. Nu er det så op til mig, at få billedet uploaded på min hjemmeside.

Jeg er meget glad for alle de "følgebilleder", der dukker op i anledning af "Dagens postkort" - både her direkte i herreværelset (som f.eks. dit fine indlæg) og via mail.

Bedste hilsner

Thomas


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak