Isbådsstationen på Knudshoved - "Dagligstuen"

af Erik V. Pedersen ⌂, Ballerup, 8/2 2014, 01:52 (3749 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen


Kære Erik

Jeg underviste på Knudshoved 1987-1992 og jeg har indtaget mange kopper kaffe i det lokale, vi her taler om (hvilket ikke afholdt mig fra også at deltage i det sociale samvær i "Vognporten" - især torsdag aften). På væggene hang billeder af fynske landskaber, og mange af billederne havde køer som motiv, og hvis samtalen gik lidt langsomt over kaffen, var det altid en "isbryder" at spørge, om hornene eller ørerne sidder øverst på en ko. Der gik altid lidt, inden en vaks kursist fandt ud af, at svaret var at finde på billederne på væggene.

Jeg har desværre ingen billeder fra lokalet, som jeg i øvrigt mener blev benævnt "Dagligstuen". Jeg mener også, at der eksisterede en fire siders velkomstbrochure (A4, DSB design rød-sort-hvid med sort-hvide billeder), som blev sendt ud til kursisterne sammen med kursusindkaldelsen og mon ikke jeg har et eksemplar af den på mit fjernarkiv, som jeg desværre først frekventerer om 12 dage. Men om der er et billede fra "Dagligstuen" deri, ved jeg faktisk ikke. Men jeg vil kigge efter. Måske andre fra Herreværelset har brochuren siddende i et gammelt kursus-ringbind?

Bedste hilsner

Thomas

------------

Hej Thomas.

Tak for dit indlæg. Benævnelserne "Dagligstuen" og "Vognporten" kan jeg helt tilslutte mig. "Dagligstuen" havde jeg -også- set andetsteds, men ikke tilføjet endnu. "Vognporten" var "lykkelig glemt", men kom nu frem til overfladen (igen).

Åhh ja, --jeg har ikke været der mange gange (kun to -tre ???), men alligevel flere gode minder. Den sidste gang (hvor disse fotos stammer fra) var et pensionistkursus. Der var mange virkelig fine indslag om økonomi, idræt m.v, som man kunne have god gavn af.

Der var dog også et "kursusfag" -jeg husker ikke lige betegnelsen. Instruktøren fortalte (også nogle fornuftige "ting"), men . . . Vi blev flere gange inddelt i grupper, og sendt ud i nogle mindre gruppeværelser på 1. sal. Den ene gang skulle vi tegne vores tidligere tilværelse på en tegning og den kommende tilværelse på en anden ! ! ! Det må vist tangere det, vi i vore dage kalder "pipfugle-kurser".

Jeg havde luret det -det sagde mig ikke en pind,- men jeg fik sikret mig en pragtfuld plads lige indenfor døren i gruppeværelset, med udsigt hen over bordet og ud over "søen" og det inderste af Nyborg Fjord. Udenfor var det pragtfuldt vejr - sol fra en skyfri himmel. Diverse havfugle krydsede jævnligt gennem synsfeltet -udenfor vinduet-, hen over søen ved centeret. I baggrunden anede man Nyborg Fjord og Storebæltsfærgerne, der "hele tiden" sejlede forbi - den ene eller den anden vej.

Det syn vil jeg sent glemme ! ! ! men det blev ikke til så meget tegning.

------

Ved begge kurser, undrede / "morede" jeg mig lidt over de "orienteringsmapper", der lå på værelserne, og hvori man anbefalede kursisterne at gå en tur rundt om søen - "det tager ca. en time", som der stod ! ! !

De gange jeg havde lejlighed til at komme dér, var hver gang i vintersæsonen. Om morgenen, inden undervisningen, var det for mørkt, i middagspausen (1 time) kunne det ikke nås, og når undervisningen var forbi, var det atter mørkt ! ! !

At gå fra maden i middagspausen for at nå søen rundt, ville være "en forbrydelse" -- det var maden for god til.

Et herligt sted. --- Tænk, om man dengang havde haft et digital-kamera, med -stort set- ubegrænset antal fotografi-muligheder til rådighed-

------

Tak fordi Du prøver, evt. finder noget materiale.

Hilsen,
Erik V.
http://evp.dk/index.php?page=februar-2014

[image]

.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak